The Neighbor (2016)

the-neighbor-coverKár lenne különösen bő lére ereszteni Marcus Dunstan 2016-os filmjét, a The Neighbort, ugyanis túlzás lenne azt állítani, hogy tele lenne meglepő fordulattal, vérrel vagy éppen lerágnánk rajta a körmünket. Egyike azon teljesen átlagos thrillereknek, amelyet meg sem nagyon próbáltak kihagyhatatlanná tenni, így igazi tucatfilm lett, amelyre bár nem kell sajnálni a másfél órát életünkből, ám ha kihagyjuk, akkor sem veszítünk semmit.


John és barátnője, Rosie drogfutárként dolgoznak egy Mississippi kisvárosban, Cutterben. Mindketten szeretnének már kitörni a helyi miliőből, ám egy utolsó nagy “bulit” még teljesíteniük kell John nagybácsijának, Neilnek. Főszereplőink balszerencséjére a szomszédban sem megtestesült jófiúk laknak, Troy és fiai ugyanis szintén rosszban sántikálnak. Úgy tűnik, ez egy tényleg bűnös kisváros… Egyik nap aztán Rosie eltűnik, John pedig a keresésére indul.

the-neighbor

Horrornak nem lehet nevezni, home invasion thrillernek pedig nem elég hatásos. Vannak ugyan feszült pillanatai, de ezek nem tartanak sokáig. Számomra a legpikánsabb fűszert John és Neil személye adja meg, hiszen előbbit Josh Stewart, utóbbit Skipp Sudduth alakítja, akiket remekül ismerhetünk a Harmadik műszak című sorozatból. Brendan Finney és Sully között ott sem volt hatalmas barátság, de mindenképpen jó volt kettejüket együtt viszontlátni a filmvásznon.

Josh Stewart és a rendező, Dunstan párosát jól ismerhetjük a The Collector és a The Collection című thrillerekből, amelyekben azért több ketchupot használtak el és talán egy fokkal jobban is sikerült. Sajnos a The Neighbor esetében nehéz lenne kisregényt írni, mert eléggé egyszerű. Nem vált ki érzelmeket az emberből, nem különösebben izgalmas, amolyan háttérfilmnek tökéletesen megteszi.

Értékelés: 4.5/10

youtube-logo imdb-share-logo

(Varin)

Be the first to comment on "The Neighbor (2016)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .