Ratter (2015)

ratter_ahsley_bensonEmma, a csinos fiatal lány nemrég költözött New Yorkba, ahol éppen munkát keres. Ahogy a fiatalok többsége, ő is számtalan modern készülékkel rendelkezik, laptoppal, mobiltelefonnal, táblagéppel. Ezek a kényelmi funkciók mellett veszélyeket is rejtenek magukban, hiszen ezeket feltörve bárki az illető intim szférájába férkőzhet, a legféltettebb titkain keresztül ismerheti meg az áldozatot, sőt akár meg is figyelheti őt az alany tudta nélkül. Emma erre már csak akkor eszmél rá, amikor túl késő, valaki követi, zaklatja, terrorizálja őt és már nem csak az interneten keresztül.

Történetvezetésében és látványvilágában is nagyon hasonlít a Megan is Missinghez, kísértetiesen megegyezik a felépítésük. Mindkettő laposabb indítás és azonos feszültségi szinten zajló 50-60 perc után lendül be, majd végül csúcsosodik ki az utolsó pillanatokban, sokat emelve az összképen. Érdemes egyébként a Ratter esetében megvárni a stáblista utáni jeleneteket is, ezek ugyanis ha nem is minden kérdésünkre, de néhányra választ adnak.

ratter__2015_3584

A filmről a fórumokon nem sok jó véleményt olvastam, sokan minden idők egyik legunalmasabb darabjaként titulálják, ám ezek az emberek valószínűleg másfajta horrort, cselekménygazdagabb látványt vártak. A Ratter a szokásos eszközökkel operál, minimalista technika, kevés színész, kevés helyszín, low-budget, karakterközpontúság. Ez utóbbit két sorozatszínész kezére bízták, ám a Pretty Little Liars gyönyörűsége, Ashley Benson és az Orange is the New Black fegyőre, Matt McGorry is jól ellátja feladatát.

Aki látta már esetleg Megan is Missinget, a The Dent vagy az Unfriendedet, az pontosan tudja, mire számíthat a film képi világát illetően, nyilván nem ritkák a rángatózások, rázkódások, homályos jelenetek.

ratter

Összességében a Ratter viszonylag jól sikerült, habár több kérdést sem sikerült lezárni, amely megkérdőjelezi a nagyon rövid, 80 perces játékidőt. Ennek ellenére a teljesen ismeretlen rendező, Branden Kramer filmje érdekes, izgalmas és ha nem is borzasztóan rémisztő, de okoz körömrágós perceket minden nézőnek.

Értékelés: 7/10

(Varin)

imdb-share-logo

youtube-logo

2 Comments on "Ratter (2015)"

  1. Szerintem jó film volt.
    Nem véletlen hagyták nyitva a story-t.
    Csak az idegesít,hogy 200 címe van a filmnek. :/

    • Én nem nagyon találtam több címet, inkább az Unfriendednél volt ez zavaró 🙂
      Amúgy nem hiszem, hogy folytatás céljából hagyták nyitva a történetet, inkább csak arra akartak utalni, hogy vélhetően mi történt Emmával.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .